How to build st2web rpm

st2web
rpm

(longfei.zhang) #1

Hi, there are some bugs related to official st2web-2.6.0-1.x86_64.rpm
so I want to rebuild the st2web rpm to include the fixes.
I cloned the st2web project, switched to V2.6 branch, added the fixes,
eg. edited modules/st2-api/api.js to include the fix


and then run make rpm under st2web project

here are some output info:

 make rpm
rpmbuild -bb rpm/st2web.spec
Executing(%prep): /bin/sh -e /var/tmp/rpm-tmp.gunlrM
+ umask 022
+ cd /root/st2web
+ rm -rf /root/rpmbuild/BUILDROOT/st2web-2.6.0-1.x86_64
+ mkdir -p /root/rpmbuild/BUILDROOT/st2web-2.6.0-1.x86_64
+ exit 0
Executing(%build): /bin/sh -e /var/tmp/rpm-tmp.sIiXO7
+ umask 022
+ cd /root/st2web
+ make
make[1]: Entering directory `/root/st2web'
npm run build

> st2web@1.0.0-pre.5 build /root/st2web
> gulp production

[09:58:47] Using gulpfile ~/st2web/gulpfile.js
[09:58:47] Starting 'production'...
[09:58:47] Starting 'production-environment'...
[09:58:47] Finished 'production-environment' after 1.27 ms
[09:58:47] Starting 'production-scripts'...
[09:58:47] Starting 'browserify'...
[09:59:06] main.js.map 3.16 MB
[09:59:06] main.js 2.8 MB
[09:59:06] all files 5.96 MB
[09:59:06] main.js.map 616.88 kB (gzipped)
[09:59:07] main.js 566.91 kB (gzipped)
[09:59:07] all files 1.18 MB (gzipped)
[09:59:07] Finished 'browserify' after 19 s
[09:59:07] Starting '<anonymous>'...
[09:59:41] js/main.js 1.25 MB
[09:59:41] js/main.js 254.39 kB (gzipped)
[09:59:41] Finished '<anonymous>' after 35 s
[09:59:41] Finished 'production-scripts' after 54 s
[09:59:41] Starting 'production-styles'...
[09:59:41] css/style.css 114.25 kB
[09:59:41] css/style.css 29.93 kB (gzipped)
[09:59:41] Finished 'production-styles' after 41 ms
[09:59:41] Starting 'production-static'...
[09:59:41] Finished 'production-static' after 59 ms
[09:59:41] Finished 'production' after 54 s
make[1]: Leaving directory `/root/st2web'
+ exit 0
Executing(%install): /bin/sh -e /var/tmp/rpm-tmp.myxIWO
+ umask 022
+ cd /root/st2web
+ '[' /root/rpmbuild/BUILDROOT/st2web-2.6.0-1.x86_64 '!=' / ']'
+ rm -rf /root/rpmbuild/BUILDROOT/st2web-2.6.0-1.x86_64
++ dirname /root/rpmbuild/BUILDROOT/st2web-2.6.0-1.x86_64
+ mkdir -p /root/rpmbuild/BUILDROOT
+ mkdir /root/rpmbuild/BUILDROOT/st2web-2.6.0-1.x86_64
+ /usr/bin/make install DESTDIR=/root/rpmbuild/BUILDROOT/st2web-2.6.0-1.x86_64
make[1]: Entering directory `/root/st2web'
mkdir -p /root/rpmbuild/BUILDROOT/st2web-2.6.0-1.x86_64/opt/stackstorm/static/webui
cp -R /root/st2web/build/* /root/rpmbuild/BUILDROOT/st2web-2.6.0-1.x86_64/opt/stackstorm/static/webui
make[1]: Leaving directory `/root/st2web'
+ '[' '%{buildarch}' = noarch ']'
+ QA_CHECK_RPATHS=1
+ case "${QA_CHECK_RPATHS:-}" in
+ /usr/lib/rpm/check-rpaths
+ /usr/lib/rpm/check-buildroot
+ /usr/lib/rpm/redhat/brp-compress
+ /usr/lib/rpm/redhat/brp-strip /usr/bin/strip
+ /usr/lib/rpm/redhat/brp-strip-comment-note /usr/bin/strip /usr/bin/objdump
+ /usr/lib/rpm/redhat/brp-strip-static-archive /usr/bin/strip
+ /usr/lib/rpm/brp-python-bytecompile /usr/bin/python 1
+ /usr/lib/rpm/redhat/brp-python-hardlink
+ /usr/lib/rpm/redhat/brp-java-repack-jars
Processing files: st2web-2.6.0-1.x86_64
Provides: st2web = 2.6.0-1 st2web(x86-64) = 2.6.0-1
Requires(interp): /bin/sh
Requires(rpmlib): rpmlib(CompressedFileNames) <= 3.0.4-1 rpmlib(FileDigests) <= 4.6.0-1 rpmlib(PayloadFilesHavePrefix) <= 4.0-1
Requires(post): /bin/sh
Checking for unpackaged file(s): /usr/lib/rpm/check-files /root/rpmbuild/BUILDROOT/st2web-2.6.0-1.x86_64
Wrote: /root/st2web-2.6.0-1.x86_64.rpm
Executing(%clean): /bin/sh -e /var/tmp/rpm-tmp.ql9Cnh
+ umask 022
+ cd /root/st2web
+ rm -rf /root/rpmbuild/BUILDROOT/st2web-2.6.0-1.x86_64
+ exit 0

From above output we can see the rpm saved to /root/st2web-2.6.0-1.x86_64.rpm
Then I installed the rpm and check the
/opt/stackstorm/static/webui/js/main.js file
found that the fix is not there !!!

Did I miss anything?


Can't create new Action in ACTIONS Web UI
(Lindsay Hill) #2

Check the artifacts here https://circleci.com/gh/StackStorm/st2web/734#artifacts/containers/0

That has a new build of st2web that includes that fix, and others


(Lindsay Hill) #3

You could probably also look through that CircleCI job, check the configuration, and see what it’s doing to build the RPMs


(longfei.zhang) #4

@lhill Thx very much for this info.


(longfei.zhang) #5

Thx @lhill I downloaded rpm from your link and that fixed my issue.
Just wonder did I miss anything in my host when build rpm?
I went through that CircleCI job and checked the configuration, it’s using the same cmd ‘make rpm’
to build rpm.